Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta
Heerlijk couscousgerecht zonder vlees of vis. Wat er wél in zit: heel veel groene groenten.
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Laat in dezelfde pan de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten en wat peper toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor. Meng ondertussen de couscous met de currypoeder, olie, azijn, abrikozen, de rest van de selderij en wat peper. Schep de groenten door de couscous en serveer met de kruidenricotta.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta
Heerlijk couscousgerecht zonder vlees of vis. Wat er wél in zit: heel veel groene groenten.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Laat in dezelfde pan de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten en wat peper toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor. Meng ondertussen de couscous met de currypoeder, olie, azijn, abrikozen, de rest van de selderij en wat peper. Schep de groenten door de couscous en serveer met de kruidenricotta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ groene paprika
40 g gedroogde abrikozen zonder pit
10 g verse selderij
80 g ricotta
50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
100 g verse spinazie
200 g diepvries tuinerwten
250 g volkorencouscous
1 tl hot currypoeder
2 el olijfolie
1 el azijn