Lauwwarme winterse wittebonensalade met falafel
Vanavond geen vlees, maar falafel bij de salade. Lekker!
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit 1/5 van de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Laat de bonen uitlekken, spoel af onder koud stromend water, voeg toe aan de ui en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om. Halveer de tomaten en voeg de laatste 2 min. toe.
Verhit ondertussen 1/4 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Klop een dressing van 0.5 el citroensap per persoon, de rest van de olie, de azijn, komijn, peper en eventueel zout. Meng de dressing met het bonen-tomaatmengsel en de koriander. Serveer met de falafel.
Lauwwarme winterse wittebonensalade met falafel
Vanavond geen vlees, maar falafel bij de salade. Lekker!
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Verhit 1/5 van de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Laat de bonen uitlekken, spoel af onder koud stromend water, voeg toe aan de ui en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om. Halveer de tomaten en voeg de laatste 2 min. toe.
Verhit ondertussen 1/4 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Klop een dressing van 0.5 el citroensap per persoon, de rest van de olie, de azijn, komijn, peper en eventueel zout. Meng de dressing met het bonen-tomaatmengsel en de koriander. Serveer met de falafel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
5 el traditionele olijfolie
800 g limabonen in blik
400 g cannellinibonen in blik
500 g cherrytomaten
468 g falafel
15 g verse koriander
1 citroen
1 el balsamicoazijn
1 tl gemalen komijn