Tomatensoep in een weckpot
Snelle soep die je maakt met kokend water in een weckpot. Staat nog gezellig ook!
Aan de slag
Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zongedroogde tomaten en ansjovis fijn en halveer de snoeptomaten. Doe de cannellinibonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ⅔ van het basilicum en de helft van de zongedroogde tomaten, ansjovis en Parmezaanse kaas met de tomatenpuree in een hoge beker.
Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep onderin de weckpot. Bedek de puree achtereenvolgens met een laag cannellinibonen, boerenkool, snoeptomaten en de rest van het basilicum en de zongedroogde tomaat. Breng het water aan de kook en schenk in de weckpot. Roer goed over de bodem tot de puree helemaal is opgelost in het hete water en serveer.
Tomatensoep in een weckpot
Snelle soep die je maakt met kokend water in een weckpot. Staat nog gezellig ook!
null personen
360 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de zongedroogde tomaten en ansjovis fijn en halveer de snoeptomaten. Doe de cannellinibonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ⅔ van het basilicum en de helft van de zongedroogde tomaten, ansjovis en Parmezaanse kaas met de tomatenpuree in een hoge beker.
Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep onderin de weckpot. Bedek de puree achtereenvolgens met een laag cannellinibonen, boerenkool, snoeptomaten en de rest van het basilicum en de zongedroogde tomaat. Breng het water aan de kook en schenk in de weckpot. Roer goed over de bodem tot de puree helemaal is opgelost in het hete water en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse basilicum
30 g Parmigiano Reggiano
4 zongedroogde tomaten in pot
2 Princes ansjovis in olijfolie in blik
100 g snoeptomatenmix
175 g cannellinibonen in blik
2 el tomatenpuree
30 g verse boerenkool
400 ml water
Dit heb je nodig
weckpot (inhoud 750 ml)
staafmixer met hoge beker