Ribeye-roll uit de oven met kruidenboter
Een goed stuk vlees heeft niet veel meer nodig dan de beste kruiden.
Aan de slag
Doe 4/5 van de boter in een kom en meng met de al-andalus en het zeezout. Snijd de peterselie fijn en meng door de boter. Leg de kruidenboter op een dubbel stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje van ca. 4 cm doorsnee krijgt. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Laat ondertussen de ribeye-roll ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit de rest van de boter met de knoflook en de tijm in een koekenpan. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg in de ovenschaal en schenk het bakvet met de tijm en knoflook erover. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt. Dit kan variëren tussen 56 °C (rare, na ca. 25 min.), 60 °C (medium, na ca. 30 min.), 65 °C (well done, na ca. 35 min.). Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter en snijd de boter in plakjes. Verwijder de touwtjes van de ribeye, snijd het vlees in plakken en leg de plakjes boter erop.
Ribeye-roll uit de oven met kruidenboter
Een goed stuk vlees heeft niet veel meer nodig dan de beste kruiden.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
70 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Doe 4/5 van de boter in een kom en meng met de al-andalus en het zeezout. Snijd de peterselie fijn en meng door de boter. Leg de kruidenboter op een dubbel stuk vershoudfolie. Rol de folie eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje van ca. 4 cm doorsnee krijgt. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Laat ondertussen de ribeye-roll ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verhit de rest van de boter met de knoflook en de tijm in een koekenpan. Bak het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg in de ovenschaal en schenk het bakvet met de tijm en knoflook erover. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
Bak het vlees in het midden van de oven tot het de kerntemperatuur heeft bereikt. Dit kan variëren tussen 56 °C (rare, na ca. 25 min.), 60 °C (medium, na ca. 30 min.), 65 °C (well done, na ca. 35 min.). Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter en snijd de boter in plakjes. Verwijder de touwtjes van de ribeye, snijd het vlees in plakken en leg de plakjes boter erop.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
1 el al-andalus
1 tl grof zeezout
20 g verse platte peterselie
700 g Back Angus ribeye-roll
4 tenen knoflook
3 takjes verse tijm
Dit heb je nodig
vershoudfolie
vleesthermometer
langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm