Maiskolf met zelfgemaakte kruidenboter en kaas
Mais op z'n best: van de barbecue. De kruidenboter maak je zelf.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verwijder de bladeren en draden van de mais en kook de mais 10 min. in een ruime pan water. Giet af en laat iets afkoelen. Roer ondertussen het zout, de peterselie en de helft van de kaas door de boter. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met (versgemalen) peper. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven rondom met kruidenboter en bestrooi met de rest van de kaas.
Maiskolf met zelfgemaakte kruidenboter en kaas
Instructievideo - 01:33 min.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Maiskolf met zelfgemaakte kruidenboter en kaas
Mais op z'n best: van de barbecue. De kruidenboter maak je zelf.
bijgerecht
null personen
385 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verwijder de bladeren en draden van de mais en kook de mais 10 min. in een ruime pan water. Giet af en laat iets afkoelen. Roer ondertussen het zout, de peterselie en de helft van de kaas door de boter. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met (versgemalen) peper. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven rondom met kruidenboter en bestrooi met de rest van de kaas.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 maiskolven
2 tl grof zeezout
5 g verse platte peterselie
75 g Twijfelaar 50+ kaas
100 g ongezouten roomboter
½ teen knoflook
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan