Eendenhaasjes met kersen-biersaus
De zoete smaak van kers is heerlijk bij de sterke smaak van eend.
Aan de slag
Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend met een garde de takjes tijm, het bier, de helft van de kersen en alle kersensiroop toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken. Roer regelmatig. Schenk de saus door een bolzeef en doe terug in de pan.
Voeg 50 g boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop toe aan de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de eendenhaasjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de haasjes op hoog vuur in 30 sec. per kant goudbruin. Serveer met de saus.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
De zoete smaak van kers is heerlijk bij de sterke smaak van eend.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kersen uitlekken en vang de siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 5 min. op laag vuur garen. Voeg al roerend met een garde de takjes tijm, het bier, de helft van de kersen en alle kersensiroop toe. Laat op laag vuur 10 min. inkoken. Roer regelmatig. Schenk de saus door een bolzeef en doe terug in de pan.
Voeg 50 g boter, de rest van de kersen en de ahornsiroop toe aan de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de eendenhaasjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de haasjes op hoog vuur in 30 sec. per kant goudbruin. Serveer met de saus.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g kersen zonder pit op siroop
1 sjalot
100 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
3 takjes verse tijm
250 ml kriekbier
3 el ahornsiroop
12 eendenhaasjes
Dit heb je nodig
bolzeef