Romige zalmschotel met groente onder een pureedakje
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de roerbakgroente 2 min. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg de kookroom toe en verwarm al roerend 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal.
Laat de zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes uit de zalm en verdeel over de groente. Snijd de dille fijn en roer door de aardappelpuree. Verdeel de puree over de zalm en maak er een leuk patroon in met de tanden van een vork. Bak de zalmschotel ca. 20 min. boven in de oven.
Romige zalmschotel met groente onder een pureedakje
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de roerbakgroente 2 min. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg de kookroom toe en verwarm al roerend 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal.
Laat de zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes uit de zalm en verdeel over de groente. Snijd de dille fijn en roer door de aardappelpuree. Verdeel de puree over de zalm en maak er een leuk patroon in met de tanden van een vork. Bak de zalmschotel ca. 20 min. boven in de oven.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
800 g Franse roerbakgroente
2 el tarwebloem
250 ml kookroom light
418 g roze zalm in blik
15 g verse dille
800 g aardappelpuree met boter
Dit heb je nodig
ovale ovenschaal (20 x 30 cm)