Bloemkoolrijst en vegagehakt onder een zoet pureedakje
Met een vork maak je er een prachtig plaatje van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt, de knoflook en de tomatenpuree 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de soepgroente toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Meng de bloemkoolrijst erdoor en neem de pan van het vuur.
Snijd de peterselie fijn en meng door de aardappelpuree. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en verdeel de puree er in één laag over.
Maak met de tanden van een vork een patroon in de puree. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Bloemkoolrijst en vegagehakt onder een zoet pureedakje
Met een vork maak je er een prachtig plaatje van.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak het gehakt, de knoflook en de tomatenpuree 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de soepgroente toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Meng de bloemkoolrijst erdoor en neem de pan van het vuur.
Snijd de peterselie fijn en meng door de aardappelpuree. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal en verdeel de puree er in één laag over.
Maak met de tanden van een vork een patroon in de puree. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
20 g ongezouten roomboter
175 g vegagehakt
70 g tomatenpuree
250 g tuinkruidensoepgroenten
400 g bloemkoolrijst
10 g verse platte peterselie
450 g zoete-aardappelpuree
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 20 cm)