Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons
Een supermals stuk vlees met romige paté en een crouton deluxe met truffel: mogen we al aan tafel?
Aan de slag
Steek met een steker of een glas 4 cirkels van Ø 8 cm uit het brood. Bestrijk aan beide kanten met 1/4 el olie per persoon en bak in een koekenpan op middelhoog vuur aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en besprenkel met de rest van de olie. Snijd de paté in 2 gelijke stukjes per persoon. Snijd het vlees in een mooi stuk per persoon van gelijke dikte.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur in ca. 2 min. per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Zet het vuur laag, leg op elke biefstuk 2 plakjes paté en verwarm nog 2 min. Leg de croutons op een bord, leg de biefstukken met paté erop en garneer met de radijskiemen.
Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons
Instructievideo - 01:46 min.
Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons
Een supermals stuk vlees met romige paté en een crouton deluxe met truffel: mogen we al aan tafel?
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Steek met een steker of een glas 4 cirkels van Ø 8 cm uit het brood. Bestrijk aan beide kanten met 1/4 el olie per persoon en bak in een koekenpan op middelhoog vuur aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en besprenkel met de rest van de olie. Snijd de paté in 2 gelijke stukjes per persoon. Snijd het vlees in een mooi stuk per persoon van gelijke dikte.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur in ca. 2 min. per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Zet het vuur laag, leg op elke biefstuk 2 plakjes paté en verwarm nog 2 min. Leg de croutons op een bord, leg de biefstukken met paté erop en garneer met de radijskiemen.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakken speltbrood
1½ el olijfolie truffelaroma
100 g roompaté
325 g chateaubriand
25 g ongezouten roomboter
20 g radijskiemen