Plaattaart met zoete aardappel, jalapeño en geitenkaas
Pittige tante, deze vegetarische plaattaart.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes van een ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 4 personen). Meng de zoete aardappel met de tomaatjes, opgevangen olie, koriander, oregano, peper en eventueel zout.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg op een bakplaat. Verdeel de zoete-aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erover.
Bak ca. 15 min. onder het midden van de oven. Snijd ondertussen de jalapeñopeper in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Strooi over de plaattaart en serveer.
Plaattaart met zoete aardappel, jalapeño en geitenkaas
Pittige tante, deze vegetarische plaattaart.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in dunne plakjes van een ½ cm. Laat de tomaatjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 4 personen). Meng de zoete aardappel met de tomaatjes, opgevangen olie, koriander, oregano, peper en eventueel zout.
Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg op een bakplaat. Verdeel de zoete-aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erover.
Bak ca. 15 min. onder het midden van de oven. Snijd ondertussen de jalapeñopeper in dunne ringetjes en snijd de koriander grof. Strooi over de plaattaart en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zoete aardappelen
360 g semi-gedroogde tomaten
2 tl Ketoembar gemalen koriander
4 tl gedroogde oregano
270 g vers bladerdeeg
250 g geitenkaas 55+
1 jalapeñopeper
15 g verse koriander