Kabeljauw, kruidige krieltjes & bietensalade
Een AGV'tje, maar dan staat de V voor vis.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk beide kanten met de de helft van de Dijonnaise. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Meng een eetlepel per persoon kappertjesvocht met de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep er voorzichtig de veldsla door. Snijd de dille fijn.
Giet de krieltjes af. Meng met de kappertjes, dille en de rest van de Dijonnaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de vis, dillekrieltjes en bietensalade over de borden en serveer direct.
Kabeljauw, kruidige krieltjes & bietensalade
Een AGV'tje, maar dan staat de V voor vis.
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vis in de ovenschaal en bestrijk beide kanten met de de helft van de Dijonnaise. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Meng een eetlepel per persoon kappertjesvocht met de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep er voorzichtig de veldsla door. Snijd de dille fijn.
Giet de krieltjes af. Meng met de kappertjes, dille en de rest van de Dijonnaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de vis, dillekrieltjes en bietensalade over de borden en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
260 g kabeljauw 2 porties
2 el dijonnaise
500 g krieltjes
50 g kappertjes
400 g geraspte bieten
40 g veldsla
7½ g dille
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)