Vegan gevulde speculaas
Eet je plantaardig en heb je wel héél erg zin in gevulde speculaas? Dit is de oplossing!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de palmsuiker met de kokosolie en het zout. Meng de teff met de bakpoeder en speculaaskruiden. Roer met het suikermengsel en het water tot een samenhangend deeg. Kneed tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Rasp voor de amandelspijs de gele schil van de citroen. Maal de amandelen, kristalsuiker, bonen en citroenrasp in de keukenmachine tot een dikke pasta. Vorm tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Knip uit het bakpapier twee cirkels ter grootte van de springvorm. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de gesloten springvorm en druk de helft van het speculaasdeeg goed op de bodem. Maak hierbij een opstaande rand van 2 cm. Verdeel de amandelspijs erover. Druk de rest van het speculaasdeeg op het andere stuk bakpapier. Til met behulp van het papier het deeg op de amandelspijs met het bakpapier naar boven. Verwijder het bakpapier en druk goed aan. Versier de bovenkant met de resterende garneeramandelen en bak de gevulde speculaas 30 min. in het midden van de oven.
Vegan gevulde speculaas
Instructievideo - 00:55 min.
Vegan gevulde speculaas
Eet je plantaardig en heb je wel héél erg zin in gevulde speculaas? Dit is de oplossing!
null porties
360 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de palmsuiker met de kokosolie en het zout. Meng de teff met de bakpoeder en speculaaskruiden. Roer met het suikermengsel en het water tot een samenhangend deeg. Kneed tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Rasp voor de amandelspijs de gele schil van de citroen. Maal de amandelen, kristalsuiker, bonen en citroenrasp in de keukenmachine tot een dikke pasta. Vorm tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Knip uit het bakpapier twee cirkels ter grootte van de springvorm. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de gesloten springvorm en druk de helft van het speculaasdeeg goed op de bodem. Maak hierbij een opstaande rand van 2 cm. Verdeel de amandelspijs erover. Druk de rest van het speculaasdeeg op het andere stuk bakpapier. Til met behulp van het papier het deeg op de amandelspijs met het bakpapier naar boven. Verwijder het bakpapier en druk goed aan. Versier de bovenkant met de resterende garneeramandelen en bak de gevulde speculaas 30 min. in het midden van de oven.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g palmsuiker
125 g kokosolie
3 g zout
250 g teff meergranenontbijt
5 g bakpoeder
10 g speculaaskruiden
150 ml water
1 citroen
190 g garneeramandelen
100 g kristalsuiker
71 g witte bonen in blik
20 stuks garneeramandelen
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (ø 20 cm )
bakpapier