Geroerbakte paksoi met kikkererwten en kabeljauw
Paksoi eten we in Nederland niet zo veel, maar met ui, kikkererwten en kabeljauw is-ie wel heel lekker!
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne parten. Snijd de paksoi in stukjes van 1 cm.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook en ui een ½ min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de sojasaus in de laatste minuut toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de groente over de borden en leg de stukjes kabeljauw erop. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.
Geroerbakte paksoi met kikkererwten en kabeljauw
Paksoi eten we in Nederland niet zo veel, maar met ui, kikkererwten en kabeljauw is-ie wel heel lekker!
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne parten. Snijd de paksoi in stukjes van 1 cm.
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook en ui een ½ min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de sojasaus in de laatste minuut toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de groente over de borden en leg de stukjes kabeljauw erop. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.
kookstaptip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
1 teen knoflook
1 rode ui
600 g paksoi
3 el sesamolie
350 g kikkererwten in pot
2 el sojasaus
250 g verse kabeljauwhaasjes
½ limoen