Gehaktballetjes, aardappel & kool
Een klassieke aardappel-groente-vlees-maaltijd met 3x zoveel groente!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd grotere bloemkoolroosjes in vieren, halveer de rest. Snijd de uien in partjes. Meng de bloemkool en ui met de bakaardappeltjes, olie, vadouvan, peper en eventueel zout. Schep de gehaktballetjes erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de tomaten. Schep de gehaktballetjes, aardappel en bloemkool na 10 min. oventijd om en voeg de tomaten toe. Neem uit de oven, meng in een schaal de babyboerenkool erdoor en serveer.
Gehaktballetjes, aardappel & kool
Een klassieke aardappel-groente-vlees-maaltijd met 3x zoveel groente!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd grotere bloemkoolroosjes in vieren, halveer de rest. Snijd de uien in partjes. Meng de bloemkool en ui met de bakaardappeltjes, olie, vadouvan, peper en eventueel zout. Schep de gehaktballetjes erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de tomaten. Schep de gehaktballetjes, aardappel en bloemkool na 10 min. oventijd om en voeg de tomaten toe. Neem uit de oven, meng in een schaal de babyboerenkool erdoor en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g koelverse bloemkoolroosjes
2 middelgrote uien
600 g bakaardappeltjes
4 el traditionele olijfolie
2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
300 g rundergehaktballetjes
250 g cherrytomaten
80 g koelverse babyboerenkool
Dit heb je nodig
bakpapier