Notenrijstsalade met appel, chorizo en champignons
Hartig en zoet: de perfecte combinatie. De zoute, uitgesproken smaak van chorizo en het friszoete van de elstar-appels zijn mooi in balans.
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.
Verhit een pan zonder olie of boter en bak de chorizo met de champignons 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg toe aan de chorizo en bak 2 min. mee.
Pers de limoen uit. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Meng met 2 el limoensap, de rozemarijn en olie.
Meng de rijst en het chorizomengsel in een schaal. Schep de rucola erdoor en besprenkel met de dressing.
Notenrijstsalade met appel, chorizo en champignons
Instructievideo - 02:09 min.
Notenrijstsalade met appel, chorizo en champignons
Hartig en zoet: de perfecte combinatie. De zoute, uitgesproken smaak van chorizo en het friszoete van de elstar-appels zijn mooi in balans.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten.
Verhit een pan zonder olie of boter en bak de chorizo met de champignons 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg toe aan de chorizo en bak 2 min. mee.
Pers de limoen uit. Verwijder het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Meng met 2 el limoensap, de rozemarijn en olie.
Meng de rijst en het chorizomengsel in een schaal. Schep de rucola erdoor en besprenkel met de dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g notenrijst
200 g chorizo pamplona
500 g kastanjechampignons
2 Elstar appels
1 limoen
1 rode peper
2 tl gedroogde rozemarijn
3 el traditionele olijfolie
75 g rucola