Bruine bonen met spek in tomatensaus
De Hollandse bruine boon doet het fantastisch in een stoofschotel met spek en tomaat.
Aan de slag
Doe de bonen in een ruime schaal en schenk er zo veel water bij tot ze ruim onder water staan. Laat minimaal 12 uur weken.
Giet de bonen af en doe ze in de pan. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook samen met de tomatenblokjes, rozemarijntakjes, spekreepjes, bouillontablet en het water toe. Roer goed door. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de bonen met de deksel op de pan in 2 uur gaar. Roer af en toe. Proef of de bonen gaar zijn en laat eventueel nog wat langer doorkoken zonder de deksel op de pan.
Bruine bonen met spek in tomatensaus
De Hollandse bruine boon doet het fantastisch in een stoofschotel met spek en tomaat.
bijgerecht
null personen
435 kcal
30 min. bereiden
840 min. wachten
Aan de slag
Doe de bonen in een ruime schaal en schenk er zo veel water bij tot ze ruim onder water staan. Laat minimaal 12 uur weken.
Giet de bonen af en doe ze in de pan. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook samen met de tomatenblokjes, rozemarijntakjes, spekreepjes, bouillontablet en het water toe. Roer goed door. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de bonen met de deksel op de pan in 2 uur gaar. Roer af en toe. Proef of de bonen gaar zijn en laat eventueel nog wat langer doorkoken zonder de deksel op de pan.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
325 g gedroogde bruine bonen
2 tenen knoflook
800 g tomatenblokjes
15 g takjes rozemarijn
200 g magere spekreepjes
1 runderbouillontablet
200 ml water
Dit heb je nodig
stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel