Malse kip, groene groenten en aardappelpartjes
De kip en groenten krijgen door het citroenrasp en tijm een kruidige, maar frisse smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in partjes. Verdeel ze met de ui en de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Was ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de prei in dunne ringen en was deze. Boen de (halve) citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes. Snijd de kip in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
Neem de bakplaat na ca. 10 min. uit de oven, schuif de aardappelpartjes naar één kant en verdeel de groenten, het rasp van de citroen, de kip en de rozemarijn over de bakplaat naast de aardappelpartjes. Besprenkel met de rest van de olie. Bak nog ca. 20 min.
Verdeel de aardappelpartjes, groenten en kip over de borden. Verdeel de olijven erover en leg er een citroenpartje bij.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Malse kip, groene groenten en aardappelpartjes
De kip en groenten krijgen door het citroenrasp en tijm een kruidige, maar frisse smaak.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in partjes. Verdeel ze met de ui en de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Was ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de prei in dunne ringen en was deze. Boen de (halve) citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes. Snijd de kip in stukjes van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
Neem de bakplaat na ca. 10 min. uit de oven, schuif de aardappelpartjes naar één kant en verdeel de groenten, het rasp van de citroen, de kip en de rozemarijn over de bakplaat naast de aardappelpartjes. Besprenkel met de rest van de olie. Bak nog ca. 20 min.
Verdeel de aardappelpartjes, groenten en kip over de borden. Verdeel de olijven erover en leg er een citroenpartje bij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
500 g vastkokende aardappelen
2 el traditionele olijfolie
1 groene paprika
1 prei
½ citroen
200 g kipdijfilet
1 tl gedroogde rozemarijn
90 g Taggia-olijven
Dit heb je nodig
bakpapier