Bietenstamp met biologische worstjes
Werk, school, sport en dan ook nog een heerlijke gezinsmaaltijd op tafel zetten? Met dit gerecht lukt dat zeker.
Aan de slag
Breng een grote pan met water en het bouillontablet aan de kook. Schil de knolselderij, snijd in grove stukken en kook in ca. 10 min gaar. Giet af, maar vang wat kookvocht op. Rasp ondertussen de bieten fijn.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de worstjes in 10 min. rondom bruin. Stamp ondertussen de knolselderij met de (kokos)melk en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng samen met de bietjes door de puree en serveer met een worstje.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Bietenstamp met biologische worstjes
Werk, school, sport en dan ook nog een heerlijke gezinsmaaltijd op tafel zetten? Met dit gerecht lukt dat zeker.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een grote pan met water en het bouillontablet aan de kook. Schil de knolselderij, snijd in grove stukken en kook in ca. 10 min gaar. Giet af, maar vang wat kookvocht op. Rasp ondertussen de bieten fijn.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de worstjes in 10 min. rondom bruin. Stamp ondertussen de knolselderij met de (kokos)melk en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng samen met de bietjes door de puree en serveer met een worstje.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 groentebouillonblokje
1 knolselderij
250 g gekookte bieten
1 el traditionele olijfolie
4 runderchipolataworstjes
3 el kokosmelk
350 g kikkererwten in blik
Dit heb je nodig
rasp
pureestamper