Volkorenspaghetti met tomatensaus en Zweedse balletjes
Zweedse gehaktballetjes op z'n Italiaans.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Maak de uien schoon en snijd in parten. Houd uit de kruidenmix eventueel voor elk bord een klein takje tijm achter voor de garnering. Verdeel de tomaten en uien over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de ongepelde knoflook en de blaadjes van de kruiden ertussen. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Leg na 10 min. de gehaktballetjes ertussen.
Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel wat zout toe en kook in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in (kleine) roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de spaghetti mee.
Neem de bakplaat uit de oven. Doe de tomaten, ui en kruiden met de tomatenpuree in een hoge beker. Druk de knoflook uit het velletje en voeg toe. Zet de gehaktballetjes tot gebruik terug in de oven om ze warm te houden, maar zet de oven uit. Pureer de tomaten, ui, kruiden en knoflook met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta en broccoli af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en broccoli terug in de pan. Meng de tomatensaus erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe.
Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de gehaktballetjes erover en garneer eventueel met de achtergehouden takjes tijm.
Spaghetti koken
Instructievideo - 01:46 min.
Volkorenspaghetti met tomatensaus en Zweedse balletjes
Zweedse gehaktballetjes op z'n Italiaans.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Maak de uien schoon en snijd in parten. Houd uit de kruidenmix eventueel voor elk bord een klein takje tijm achter voor de garnering. Verdeel de tomaten en uien over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de ongepelde knoflook en de blaadjes van de kruiden ertussen. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Leg na 10 min. de gehaktballetjes ertussen.
Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel wat zout toe en kook in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in (kleine) roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de spaghetti mee.
Neem de bakplaat uit de oven. Doe de tomaten, ui en kruiden met de tomatenpuree in een hoge beker. Druk de knoflook uit het velletje en voeg toe. Zet de gehaktballetjes tot gebruik terug in de oven om ze warm te houden, maar zet de oven uit. Pureer de tomaten, ui, kruiden en knoflook met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta en broccoli af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en broccoli terug in de pan. Meng de tomatensaus erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe.
Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de gehaktballetjes erover en garneer eventueel met de achtergehouden takjes tijm.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal tomaten
2 uien
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
360 g Zweedse gehaktballetjes
300 g volkoren spaghetti
1 stronk broccoli
70 g tomatenpuree
Dit heb je nodig
bakpapier
dunschiller
staafmixer