Leonardo Pacenti's pollo alla cacciatora
Pollo alla cacciatora is een jagerstoof van kip: een klassiek Italiaans stoofgerecht.
40 min. bereiden / 10 min. oventijd / 30 min. wachten
13 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje (of lepeltje) de zaadlijsten.
Pel de knoflook en plet met de zijkant van een mes. Halveer de champignons en tomaten.
Halveer met een scherp mes de kippenpoten tussen dij en drumstick. Bestrooi met peper en zout. Verhit 2 el olie in de ovenvaste braadpan en bak hierin in gedeelten de kip goudbruin. Leg de kip op een bord.
Fruit in het achtergebleven bakvet de ui, rode peper, knoflook, ansjovis, laurier en rozemarijn 4 min.
Voeg de champignons en tomaten toe en bak even aan. Blus af met de wijn en azijn en laat op middelhoog vuur 5 min. pruttelen.
Voeg de kip toe. Schud even met de pan om de ingrediënten te mengen. Doe de deksel erop en laat op laag vuur in 30 min. stoven. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Zet de pan nog ca. 10 min. zonder deksel in de oven.
Kook ondertussen de krieltjes in 15 min. gaar. Plet ze een beetje met een vork en besprenkel met de rest van de olijfolie. Serveer bij de kip.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Leonardo Pacenti's pollo alla cacciatora
Pollo alla cacciatora is een jagerstoof van kip: een klassiek Italiaans stoofgerecht.
null personen
440 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje (of lepeltje) de zaadlijsten.
Pel de knoflook en plet met de zijkant van een mes. Halveer de champignons en tomaten.
Halveer met een scherp mes de kippenpoten tussen dij en drumstick. Bestrooi met peper en zout. Verhit 2 el olie in de ovenvaste braadpan en bak hierin in gedeelten de kip goudbruin. Leg de kip op een bord.
Fruit in het achtergebleven bakvet de ui, rode peper, knoflook, ansjovis, laurier en rozemarijn 4 min.
Voeg de champignons en tomaten toe en bak even aan. Blus af met de wijn en azijn en laat op middelhoog vuur 5 min. pruttelen.
Voeg de kip toe. Schud even met de pan om de ingrediënten te mengen. Doe de deksel erop en laat op laag vuur in 30 min. stoven. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Zet de pan nog ca. 10 min. zonder deksel in de oven.
Kook ondertussen de krieltjes in 15 min. gaar. Plet ze een beetje met een vork en besprenkel met de rest van de olijfolie. Serveer bij de kip.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 rode peper
3 tenen knoflook
250 g kastanjechampignons
250 g cherrytomaten
1 kg Franse maiskippenpoten
5 el traditionele olijfolie
4 ansjovisfilets in olie in blik
2 gedroogde laurierblaadjes
1 takje rozemarijn
100 ml droge witte wijn
1 el witte wijnazijn
500 g krieltjes met schil
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan