Roerbakrisotto met sperziebonensalade
Lang in de keuken voor risotto? Nee hoor, binnen een kwartier staat deze op tafel.
Aan de slag
Kook de sperziebonen in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een wok en bak de uien 2 min. Voeg de rijst toe en bak nog 1 min. Voeg de bouillontabletten en kokend water toe. Breng aan de kook en laat in 4 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur en voeg de kaas toe. Breng op smaak met zwarte peper.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Meng ze met de dragon, sperziebonen en de rest van de olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de risotto met de bonensalade ernaast.
Roerbakrisotto met sperziebonensalade
Lang in de keuken voor risotto? Nee hoor, binnen een kwartier staat deze op tafel.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
13 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een wok en bak de uien 2 min. Voeg de rijst toe en bak nog 1 min. Voeg de bouillontabletten en kokend water toe. Breng aan de kook en laat in 4 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur en voeg de kaas toe. Breng op smaak met zwarte peper.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Meng ze met de dragon, sperziebonen en de rest van de olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de risotto met de bonensalade ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g koelverse gebroken sperziebonen
6 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
350 g Lassie roerbakrisotto
1½ paddenstoelenbouillontablet
700 ml kokend water
100 g Pecorino Romano
250 g cherrytomaten
1 tl gedroogde dragon