Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel
Met zo'n korstje van madacemianoten om de kip krijgt dit gerecht letterlijk een extra laag!
Aan de slag
Doe de noten in de keukenmachine en maal bijna fijn. Doe ⅔ in een diep bord. Bewaar de rest van het notenkruim. Doe de bloem en het ei elk apart in een diep bord. Haal de kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en de notenkruim. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip rondom in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de sperziebonen 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Bereid de stoomaardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui met wat peper 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de sperziebonen en de rest van de notenkruim toe aan de ui en bak 2 min. mee. Serveer de aardappelen met de groente en de kip.
Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel
Met zo'n korstje van madacemianoten om de kip krijgt dit gerecht letterlijk een extra laag!
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Doe de noten in de keukenmachine en maal bijna fijn. Doe ⅔ in een diep bord. Bewaar de rest van het notenkruim. Doe de bloem en het ei elk apart in een diep bord. Haal de kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en de notenkruim. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip rondom in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de sperziebonen 5 min. Giet af en laat goed uitlekken. Bereid de stoomaardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui met wat peper 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de sperziebonen en de rest van de notenkruim toe aan de ui en bak 2 min. mee. Serveer de aardappelen met de groente en de kip.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g gezouten notenmix macadamia's
1 middelgroot scharrelei
2 el tarwebloem
380 g kiphaasjes
5 el arachideolie
500 g koelverse gebroken sperziebonen
900 g stoomaardappelen
150 g gesneden uien
Dit heb je nodig
keukenmachine
magnetron