Pasta met paprika-amandelsaus en gegrilde groenten
Een heerlijke saus, die nóg lekkerder wordt door het amandelschaafsel.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Was de verse paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm. Was de prei en snijd in ringen van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt met het komijnzaad, peper en wat zout in 6 min. op middelhoog vuur rul. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, gesneden paprika, prei, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de pasta toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
Maak ondertussen de knoflook schoon. Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika’s met de olie uit de pot, de knoflook en 2/3 van het amandelschaafsel tot een saus. Voeg de saus toe aan het gehakt en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verkruimel de kaas. Meng de pasta met de gehaktsaus en verdeel over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten erover en verdeel daarover de kaas. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
Pasta met paprika-amandelsaus en gegrilde groenten
Een heerlijke saus, die nóg lekkerder wordt door het amandelschaafsel.
hoofdgerecht
null personen
865 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Was de verse paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm. Was de prei en snijd in ringen van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt met het komijnzaad, peper en wat zout in 6 min. op middelhoog vuur rul. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, gesneden paprika, prei, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de pasta toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
Maak ondertussen de knoflook schoon. Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika’s met de olie uit de pot, de knoflook en 2/3 van het amandelschaafsel tot een saus. Voeg de saus toe aan het gehakt en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verkruimel de kaas. Meng de pasta met de gehaktsaus en verdeel over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten erover en verdeel daarover de kaas. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
55 g amandelschaafsel
2 gele uien
2 rode paprika's
2 preien
2 el traditionele olijfolie
500 g half-om-halfgehakt
2 tl komijnzaad
300 g fusilli
2 tenen knoflook
295 g gegrilde rode paprika's in pot
150 g witte kaas
Dit heb je nodig
staafmixer