Pasta met paprika-amandelsaus en gegrilde groenten
bewaar
bewaar

Pasta met paprika-amandelsaus en gegrilde groenten

Een heerlijke saus, die nóg lekkerder wordt door het amandelschaafsel.

30 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Was de verse paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm. Was de prei en snijd in ringen van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt met het komijnzaad, peper en wat zout in 6 min. op middelhoog vuur rul. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, gesneden paprika, prei, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de pasta toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.

Maak ondertussen de knoflook schoon. Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika’s met de olie uit de pot, de knoflook en 2/3 van het amandelschaafsel tot een saus. Voeg de saus toe aan het gehakt en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verkruimel de kaas. Meng de pasta met de gehaktsaus en verdeel over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten erover en verdeel daarover de kaas. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met paprika-amandelsaus en gegrilde groenten

Een heerlijke saus, die nóg lekkerder wordt door het amandelschaafsel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig