Mexicaanse rijstschotel met vis
Een Mexicaans feest vol kleuren en smaken.
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en wat zout toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Was ondertussen de tomaten en snijd in 4 partjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng voor de salsa de tomaten, het limoenrasp, 2 el limoensap, peper en zout in een kom en laat staan tot gebruik.
Snijd de peterselie fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika en halveer. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.
Meng de helft van de picadillo, de bloem en peper en zout in een diep bord. Snijd de vis in de lengte in repen van 3 cm breed en haal door de bloem. Verhit 2½ el olie in een koekenpan en bak de helft van de vis in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Houd warm onder aluminiumfolie op een bord. Verhit nog 2½ el olie en bak de rest van de vis op dezelfde manier.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, paprika, de rest van de picadillo, de roerbakgroente, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de rijst en bonen toe en warm 3 min. mee. Verdeel over een grote schaal en leg de vis erop. Serveer met de tomatensalsa en gesneden peterselie.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Mexicaanse rijstschotel met vis
Een Mexicaans feest vol kleuren en smaken.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en wat zout toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Was ondertussen de tomaten en snijd in 4 partjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng voor de salsa de tomaten, het limoenrasp, 2 el limoensap, peper en zout in een kom en laat staan tot gebruik.
Snijd de peterselie fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika en halveer. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Doe de bonen in een vergiet en spoel af.
Meng de helft van de picadillo, de bloem en peper en zout in een diep bord. Snijd de vis in de lengte in repen van 3 cm breed en haal door de bloem. Verhit 2½ el olie in een koekenpan en bak de helft van de vis in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Houd warm onder aluminiumfolie op een bord. Verhit nog 2½ el olie en bak de rest van de vis op dezelfde manier.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, paprika, de rest van de picadillo, de roerbakgroente, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de rijst en bonen toe en warm 3 min. mee. Verdeel over een grote schaal en leg de vis erop. Serveer met de tomatensalsa en gesneden peterselie.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g gele rijst
250 g cherrytomaten
1 limoen
30 g verse peterselie
2 tenen knoflook
1 rode paprika
400 g zwarte bonen
4 tl picadillo
2 el tarwebloem
525 g verse pangasiusfilets
6 el arachideolie
400 g verse Mexicaanse roerbakgroente