Cacio e pepe
bewaar
bewaar

Cacio e pepe

De Romeinse klassieker met peper (pepe) & kaas (cacio) is simpel maar zoo lekker. De ingrediënten? Pasta, cacio e pepe!

20 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Rasp de Pecorino op een fijne rasp.

Kook de spaghetti in het lichtgezouten water in de helft van de tijd die aangegeven staat op de verpakking. Het is belangrijk dat je de pasta in zo weinig mogelijk water kookt zodat je veel zetmeel overhoudt.

Rooster de zwarte peper in een ruime koekenpan zonder boter of olie op laag vuur 2-3 min. tot hij begint te geuren. Voeg een soeplepel heet pastawater toe aan de peper.

Schep de pasta uit de pan in een koekenpan. Giet het pastawater in een vuurvaste kom zodat het iets afkoelt.

Gaar de pasta, terwijl je blijft roeren met de tang, beetgaar. Voeg extra pastawater toe als de pasta droogstaat, maar niet te veel tegelijk. Als de pasta gaar is moet het water een romige saus geworden zijn.

Doe ondertussen de geraspte Pecorino in de hoge beker, schenk er 150 ml (per 4 personen) pastawater bij en mix met de staafmixer tot een gladde saus.

Haal de pan van het vuur als de pasta beetgaar is, zorg ervoor dat het water in de pan bijna verdampt is. Roer de Pecorinosaus erdoor en roer stevig tot alles met elkaar vermengd is. Voeg zo nodig beetje bij beetje wat heet (niet kokend!) water toe tot je een dikke glanzende saus rondom de pasta ziet. Blijf goed roeren.

Verdeel over de borden en bestrooi eventueel met extra versgemalen zwarte peper. Serveer direct.

combinatietipLekker met een salade van gekookte broccoli, tomaatjes, ui, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.
bereidingstipDoor de simpele ingrediënten van dit gerecht lijkt het een makkie, maar de saus maken is een precisiewerk. Met deze hack (kaas eerst pureren met de staafmixer) lukt het altijd!
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cacio e pepe

De Romeinse klassieker met peper (pepe) & kaas (cacio) is simpel maar zoo lekker. De ingrediënten? Pasta, cacio e pepe!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig