Tiramisu met kersen
De klassieker is al zo verleidelijk. Maar van deze variant met kersen kun je helemaal niet afblijven!
Aan de slag
Houd enkele kersen achter voor de garnering. Halveer de rest en verwijder de pitten. Doe ze in een steelpan en voeg de sherry, 50 g basterdsuiker en het water toe. Breng aan de kook en laat de kersen 3 min. koken. Neem van het vuur, giet in een kom en laat afkoelen. Laat uitlekken, vang het vocht op. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt.
Doe de eidooiers in een kom met de rest van de suiker en klop met een mixer in 4 min. tot een lichtgeel schuim. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de mascarpone en 6 el kersenkookvocht door het eidooierschuim. Spatel de slagroom erdoor. Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng ⅔ ervan door het mascarponemengsel.
Breek de lange vingers doormidden. Doop de helft in het resterende kersenkookvocht en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en daarna de helft van de kersen. Doop de overige lange vingers in het kookvocht en maak zo nog een laag met de koekjes, de rest van het mascarponemengsel en de rest van de kersen.
Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de rest van de chocolade en de achtergehouden kersen.
Tiramisu met kersen
Instructievideo - 03:14 min.
Tiramisu met kersen
De klassieker is al zo verleidelijk. Maar van deze variant met kersen kun je helemaal niet afblijven!
nagerecht
null personen
815 kcal
40 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Houd enkele kersen achter voor de garnering. Halveer de rest en verwijder de pitten. Doe ze in een steelpan en voeg de sherry, 50 g basterdsuiker en het water toe. Breng aan de kook en laat de kersen 3 min. koken. Neem van het vuur, giet in een kom en laat afkoelen. Laat uitlekken, vang het vocht op. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt.
Doe de eidooiers in een kom met de rest van de suiker en klop met een mixer in 4 min. tot een lichtgeel schuim. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de mascarpone en 6 el kersenkookvocht door het eidooierschuim. Spatel de slagroom erdoor. Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng ⅔ ervan door het mascarponemengsel.
Breek de lange vingers doormidden. Doop de helft in het resterende kersenkookvocht en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en daarna de helft van de kersen. Doop de overige lange vingers in het kookvocht en maak zo nog een laag met de koekjes, de rest van het mascarponemengsel en de rest van de kersen.
Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de rest van de chocolade en de achtergehouden kersen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse kersen
150 ml medium sherry
100 g lichtbruine basterdsuiker
150 ml water
2 middelgrote eieren
125 ml verse slagroom
250 g mascarpone
100 g pure chocolade 72%
100 g lange vingers
Dit heb je nodig
glazen