Linzensalade met feta en champignons
Een snelle maaltijdsalade voor twee personen. Fris met een pittig accent.
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el citroensap, 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, peper en eventueel zout tot een dressing. Snipper de ui. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de ui en champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de linzen toe. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng het champignon-linzenmengsel met de spekreepjes, tomaten, rucola en dressing in een schaal. Verkruimel de feta erover.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Linzensalade met feta en champignons
Een snelle maaltijdsalade voor twee personen. Fris met een pittig accent.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
12 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el citroensap, 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, peper en eventueel zout tot een dressing. Snipper de ui. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de ui en champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de linzen toe. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng het champignon-linzenmengsel met de spekreepjes, tomaten, rucola en dressing in een schaal. Verkruimel de feta erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g magere spekreepjes
1 citroen
2 kleine rode uien
12 zongedroogde tomaten in pot
500 g gesneden kastanjechampignons
400 g linzen in blik
70 g rucola
150 g feta
Dit heb je nodig
hapjespan
rasp