Quinoasalade feta
Zin in een uitgebreide lunch? Ga voor deze quinoasalade met feta! Een kleurrijk feestje op je bord en klaar in 20 minuten.
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Doe de quinoa in een ruime schaal.
Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen (uit het pakket) en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kommetje. Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de sjalot, snijd de knoflook (uit het pakket) zo fijn mogelijk en voeg toe aan de limoen. Snijd het steeltje van de rode peper (uit het pakket). Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan de limoen.
Snijd de tomaat (uit het pakket) in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe bij de limoen. Klop met de olie tot een saus. Breng op smaak met zout en meng met de kidneybonen door de quinoa.
Snijd de paprika’s in ringen en meng met de rucola door het bonenmengsel. Halveer de avocado’s (uit het pakket), verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan de salade. Snijd de koriander grof en meng door de bonensalade.Verkruimel de feta en strooi over de salade.
Quinoasalade met adukibonen en feta
Instructievideo - 04:15 min.
Quinoasalade feta
Zin in een uitgebreide lunch? Ga voor deze quinoasalade met feta! Een kleurrijk feestje op je bord en klaar in 20 minuten.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Doe de quinoa in een ruime schaal.
Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen (uit het pakket) en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een kommetje. Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de sjalot, snijd de knoflook (uit het pakket) zo fijn mogelijk en voeg toe aan de limoen. Snijd het steeltje van de rode peper (uit het pakket). Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan de limoen.
Snijd de tomaat (uit het pakket) in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe bij de limoen. Klop met de olie tot een saus. Breng op smaak met zout en meng met de kidneybonen door de quinoa.
Snijd de paprika’s in ringen en meng met de rucola door het bonenmengsel. Halveer de avocado’s (uit het pakket), verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in blokjes en voeg toe aan de salade. Snijd de koriander grof en meng door de bonensalade.Verkruimel de feta en strooi over de salade.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g quinoa
1 guacamolepakket
400 g kidneybonen in blik
4 el traditionele olijfolie
175 g snoepgroente paprikamix
75 g rucola
15 g verse koriander
150 g feta