Broodje saucijs met tomatenrelish & rucola
Broodje worst nieuwe stijl: met wasabirucola en gember én gegrild op de barbecue.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd elke tomaat in 8 parten.
Verhit voor de tomatenrelish de olie in een vuurvaste steelpan of een aluminium bakje op de barbecue (in het midden) en bak de ui 1 min. Voeg de knoflook, gember en tomaat toe en breng aan de kook. Schuif de steelpan of het bakje naar de zijkant van de barbecue en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de sojasaus en basterdsuiker toe en laat nog 2 min. zachtjes koken.
Neem van het vuur. Halveer de limoen en pers de helft uit. Breng de tomatenrelish op smaak met het limoensap en eventueel zout.
Halveer de worsten in de lengte en gril ze in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de pistolets aan de bovenkant in, maar niet helemaal door. Verdeel de rucola erover. Leg 2 halve braadworsten in elke pistolet en schep er een flinke eetlepel tomatenrelish op. Serveer de rest erbij. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Broodje saucijs met tomatenrelish & rucola
Broodje worst nieuwe stijl: met wasabirucola en gember én gegrild op de barbecue.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd elke tomaat in 8 parten.
Verhit voor de tomatenrelish de olie in een vuurvaste steelpan of een aluminium bakje op de barbecue (in het midden) en bak de ui 1 min. Voeg de knoflook, gember en tomaat toe en breng aan de kook. Schuif de steelpan of het bakje naar de zijkant van de barbecue en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de sojasaus en basterdsuiker toe en laat nog 2 min. zachtjes koken.
Neem van het vuur. Halveer de limoen en pers de helft uit. Breng de tomatenrelish op smaak met het limoensap en eventueel zout.
Halveer de worsten in de lengte en gril ze in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de pistolets aan de bovenkant in, maar niet helemaal door. Verdeel de rucola erover. Leg 2 halve braadworsten in elke pistolet en schep er een flinke eetlepel tomatenrelish op. Serveer de rest erbij. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.
bereidingstip:
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
4 tomaten
1 el traditionele olijfolie
2 el sojasaus
1 el donkere basterdsuiker
1 limoen
4 runderbraadworsten
4 verse witte pistolets
40 g wasabirucola
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium grillbakje