Pasta-venkel-spinaziesalade met chipolata
Pasta is koud minstens zo lekker. Proef zelf maar in deze salade met venkel en chipolataworstjes.
Aan de slag
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ruime schaal. Snijd ondertussen de onderkant en een klein stukje van de bovenkant van de venkel. Snijd de knollen in dunne partjes en doe in een kom. Pel de uien, snijd in partjes en voeg toe aan de venkel. Besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de venkel en ui in 2 delen in 8 min. per deel beetgaar.
Verwijder ondertussen het vel van de worstjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 6 min. bruin en gaar. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes. Meng de venkel, ui en het worstvlees samen met de pesto en de crème fraîche door de pasta. Snijd de spinazie grof en meng erdoor. Lekker met vers basilicum.
Pasta-venkel-spinaziesalade met chipolata
Pasta is koud minstens zo lekker. Proef zelf maar in deze salade met venkel en chipolataworstjes.
hoofdgerecht
null personen
855 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ruime schaal. Snijd ondertussen de onderkant en een klein stukje van de bovenkant van de venkel. Snijd de knollen in dunne partjes en doe in een kom. Pel de uien, snijd in partjes en voeg toe aan de venkel. Besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de venkel en ui in 2 delen in 8 min. per deel beetgaar.
Verwijder ondertussen het vel van de worstjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 6 min. bruin en gaar. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes. Meng de venkel, ui en het worstvlees samen met de pesto en de crème fraîche door de pasta. Snijd de spinazie grof en meng erdoor. Lekker met vers basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli
2 venkelknollen
2 rode uien
3 el milde olijfolie
225 g varkenschipolata's
1 potje rode pesto
200 g crème fraîche
300 g verse spinazie
Dit heb je nodig
grillpan