Pangasiusfilet gestoofd in groenten met groene olijven
Maak van een dagje vis een mediterraan feestje met Marokkaanse groenten.
Aan de slag
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Was ondertussen de paprika’s en snijd ze overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan, voeg de paprika en wokgroente toe en bak al omscheppend 5 min. Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de pesto en het hete water toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Snijd de vis in stukjes van 2 cm en voeg toe. Laat 3 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Meng het citroenrasp en 1 el -sap met de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de sla.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de vis-groentestoof erop. Verdeel de veldsla en citroenpartjes over de borden.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Pangasiusfilet gestoofd in groenten met groene olijven
Maak van een dagje vis een mediterraan feestje met Marokkaanse groenten.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Was ondertussen de paprika’s en snijd ze overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan, voeg de paprika en wokgroente toe en bak al omscheppend 5 min. Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de pesto en het hete water toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Snijd de vis in stukjes van 2 cm en voeg toe. Laat 3 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Meng het citroenrasp en 1 el -sap met de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de sla.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de vis-groentestoof erop. Verdeel de veldsla en citroenpartjes over de borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 rode paprika's
4 el arachideolie
400 g Marokkaanse wokgroente
240 g groene olijven zonder pit
3 el pesto arrabbiata
200 ml water
350 g verse pangasiusfilets
1 citroen
75 g veldsla