Miniwraps gevuld met groenterijst en yoghurtsaus
Mediterraan dagje zonder vlees, met kruidige groenten en romige dip.
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Kook de rijst 8 min. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Kook ondertussen in een steelpan de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
Was ondertussen de courgettes en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de komijn, paprikapoeder en peper en zout naar smaak in 5 min. beetgaar. Meng de rijst door de groenten.
Snijd ondertussen de koriander grof en doe de helft (of minder naar smaak) samen met de yoghurt en het water in een hoge beker. Verkruimel de kaas en voeg de helft toe. Pureer met de staafmixer. Voeg naar smaak peper toe.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de wraps 30 sec., keer halverwege. Of verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Serveer de wraps met de groenterijst, eipartjes, yoghurtdip, de rest van de kaas en koriander (of minder naar smaak) en laat iedereen aan tafel zijn eigen wrap samenstellen.
Miniwraps gevuld met groenterijst en yoghurtsaus
Mediterraan dagje zonder vlees, met kruidige groenten en romige dip.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Kook de rijst 8 min. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Kook ondertussen in een steelpan de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
Was ondertussen de courgettes en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de komijn, paprikapoeder en peper en zout naar smaak in 5 min. beetgaar. Meng de rijst door de groenten.
Snijd ondertussen de koriander grof en doe de helft (of minder naar smaak) samen met de yoghurt en het water in een hoge beker. Verkruimel de kaas en voeg de helft toe. Pureer met de staafmixer. Voeg naar smaak peper toe.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de wraps 30 sec., keer halverwege. Of verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Serveer de wraps met de groenterijst, eipartjes, yoghurtdip, de rest van de kaas en koriander (of minder naar smaak) en laat iedereen aan tafel zijn eigen wrap samenstellen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g koelverse gele rijst
4 mais vrije-uitloopeieren
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
2 el traditionele olijfolie
2 tl gemalen komijn
10 g paprikapoeder
15 g verse koriander
170 g Griekse yoghurt (0% vet)
2 el kraanwater
200 g witte kaas
12 miniwraps
Dit heb je nodig
staafmixer met beker