Bart van Olphens schelvis met zeekraal
Proef de zilte smaak van zeekraal!
Aan de slag
Verhit ⅓ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 3 min. totdat deze lichtgekleurd zijn. Zet het vuur laag. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet.
Dep beide kanten van de vis droog en bestrooi de filets aan beide kanten met zout, witte peper en de bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een andere koekenpan op hoog vuur en leg de filets in de pan. Beweeg de pan af en toe zodat de vis niet blijft plakken. Draai het vuur na 1 min. naar middelhoog. Draai de filets na 2-4 minuten om. Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe. Bak eenzelfde tijd aan de andere kant. Houd de pan schuin en schep met een lepel de boter over de vis. Haal de vis voorzichtig uit de pan met een klem of spatel.
Pel de knoflook en prik de teen op een vork. Zet het vuur onder de paddenstoelen terug op middelhoog. Voeg de zeekraal toe en bak 1-2 min. mee, terwijl je roert met de vork met de teen knoflook. Voeg het citroensap, de kappertjes en witte peper naar smaak toe.
Schep het zeekraalpaddenstoelenmengsel op een bord en leg de vis daar bovenop. Serveer met de jus uit de pan.
Bart van Olphen - schelvis met zeekraal
Instructievideo - 05:24 min.
Bart van Olphens schelvis met zeekraal
Proef de zilte smaak van zeekraal!
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅓ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 3 min. totdat deze lichtgekleurd zijn. Zet het vuur laag. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet.
Dep beide kanten van de vis droog en bestrooi de filets aan beide kanten met zout, witte peper en de bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een andere koekenpan op hoog vuur en leg de filets in de pan. Beweeg de pan af en toe zodat de vis niet blijft plakken. Draai het vuur na 1 min. naar middelhoog. Draai de filets na 2-4 minuten om. Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe. Bak eenzelfde tijd aan de andere kant. Houd de pan schuin en schep met een lepel de boter over de vis. Haal de vis voorzichtig uit de pan met een klem of spatel.
Pel de knoflook en prik de teen op een vork. Zet het vuur onder de paddenstoelen terug op middelhoog. Voeg de zeekraal toe en bak 1-2 min. mee, terwijl je roert met de vork met de teen knoflook. Voeg het citroensap, de kappertjes en witte peper naar smaak toe.
Schep het zeekraalpaddenstoelenmengsel op een bord en leg de vis daar bovenop. Serveer met de jus uit de pan.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
45 g ongezouten roomboter
200 g paddenstoelenmelange
4 verse schelvisfilets
4 el tarwebloem
4 el arachideolie
1 teen knoflook
200 g zeekraal
1 el citroensap
1 el kappertjes