Gekruide kippenvleugels met groenten uit de oven
Zoet, kruidig en fris tegelijk. En: de oven doet het meeste werk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de venkel en snijd de harde onderkant eraf, halveer en verwijder de harde kern. Snijd in parten van 2 cm. Pel de uien en snijd elke ui in 6 parten. Schil de gember en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen van 1 cm. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers de vrucht uit.
Verdeel de groenten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Doe de kip met de gember, het sinaasappelsap en -rasp, de chilisaus, peper en een ½ tl zout in een kom en schep om. Verdeel de kip en de aanhangende marinade over de groenten. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster de kip met de groenten in ca. 30 min. gaar. Keer de kip halverwege.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Kook de rijst 8 min., giet af en laat afgedekt staan tot de kip gaar is.
Schep de rijst op een platte schaal en verdeel de groenten, kip en marinade erover. Lekker met extra chilisaus.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Gekruide kippenvleugels met groenten uit de oven
Zoet, kruidig en fris tegelijk. En: de oven doet het meeste werk.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de venkel en snijd de harde onderkant eraf, halveer en verwijder de harde kern. Snijd in parten van 2 cm. Pel de uien en snijd elke ui in 6 parten. Schil de gember en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen van 1 cm. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers de vrucht uit.
Verdeel de groenten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Doe de kip met de gember, het sinaasappelsap en -rasp, de chilisaus, peper en een ½ tl zout in een kom en schep om. Verdeel de kip en de aanhangende marinade over de groenten. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster de kip met de groenten in ca. 30 min. gaar. Keer de kip halverwege.
Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Kook de rijst 8 min., giet af en laat afgedekt staan tot de kip gaar is.
Schep de rijst op een platte schaal en verdeel de groenten, kip en marinade erover. Lekker met extra chilisaus.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 rode uien
4 cm verse gember
2 zoete puntpaprika's
1 perssinaasappel
2 el (arachide)olie
1¼ kg scharrel kippenvleugels
4 el zoete chilisaus
300 g witte rijst
Dit heb je nodig
bakpapier