Kip en groenten uit de oven
Alles omgeschept in één grote ovenschaal. Dat ruikt lekker!
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd ondertussen de aardappelen in parten en doe in het kokende water. Kook de aardappelen 5 min. Snijd ondertussen de onderkant van de venkel, snijd de knol in 8 parten, kook 1 min. mee en giet alles af. Laat iets afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en snijd in parten. Snijd de winterpenen in de lengte in parten.
Meng de aardappel en venkel met de kip, sinaasappelparten, olie, peen en het venkelzaad in een grote braadslee of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep na 30 min. de groenten om, voeg de tomaten en olijven toe en zet nog ca. 15 min. in de oven. Serveer direct.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Kip en groenten uit de oven
Alles omgeschept in één grote ovenschaal. Dat ruikt lekker!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd ondertussen de aardappelen in parten en doe in het kokende water. Kook de aardappelen 5 min. Snijd ondertussen de onderkant van de venkel, snijd de knol in 8 parten, kook 1 min. mee en giet alles af. Laat iets afkoelen. Boen de sinaasappel schoon en snijd in parten. Snijd de winterpenen in de lengte in parten.
Meng de aardappel en venkel met de kip, sinaasappelparten, olie, peen en het venkelzaad in een grote braadslee of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven. Schep na 30 min. de groenten om, voeg de tomaten en olijven toe en zet nog ca. 15 min. in de oven. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g Pommes Primeur aardappelen
1 venkelknol
1 medium handsinaasappel
2 winterpenen
980 g kippenvleugels
4 el traditionele olijfolie
1 tl venkelzaad
250 g cherrytomaten
150 g groene knoflookolijven
Dit heb je nodig
bakpapier
braadslee