Bloemkool-macadamiaburgers
Wie houdt er niet van een goede burger? Deze burgers maak je van bloemkool en noten en je serveert ze op een knapperig broodje. Genieten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe samen met de macadamia’s in de keukenmachine en maal bijna fijn.
Verkruimel de witte kaas en meng met het bloemkoolmengsel, de zhug, bloem en het ei in een grote kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers nog 5 min. voor een mooie goudbruine kleur. Keer halverwege voorzichtig.
Haal ondertussen de blaadjes van de sla los. Snijd de broodjes open, besmeer de onderste helften elk met 1 el roomkaas en verdeel de sla erover. Leg er een burger op en serveer de rest van de roomkaas er in een bakje bij.
Bloemkool-macadamiaburgers
Wie houdt er niet van een goede burger? Deze burgers maak je van bloemkool en noten en je serveert ze op een knapperig broodje. Genieten!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe samen met de macadamia’s in de keukenmachine en maal bijna fijn.
Verkruimel de witte kaas en meng met het bloemkoolmengsel, de zhug, bloem en het ei in een grote kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers nog 5 min. voor een mooie goudbruine kleur. Keer halverwege voorzichtig.
Haal ondertussen de blaadjes van de sla los. Snijd de broodjes open, besmeer de onderste helften elk met 1 el roomkaas en verdeel de sla erover. Leg er een burger op en serveer de rest van de roomkaas er in een bakje bij.
algemeen:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g bloemkool
70 g gezouten macadamianoten
200 g witte kaas
1 el zhug kruidenmix
3 el tarwebloem
1 middelgroot ei
2 el arachideolie
2 kroppen babyromainesla
4 meergranenbollen
150 g roomkaas met bieslook
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier