Bietencurry met sugarsnaps en rijst
Houdt het hele gezin van pittig? Zet dan deze snelle curry met extra veel groente op tafel.
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook ze in 6 min. halfzacht (het eiwit is dan gestold en de dooier is nog zacht). Giet de eieren af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui en kruidenpasta 5 min. Voeg de bieten en kokosmelk toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken.
Voeg de laatste 3 min. de sugarsnaps toe.
Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden en verdeel de curry erover. Leg de eihelften erop en serveer.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Bietencurry met sugarsnaps en rijst
Houdt het hele gezin van pittig? Zet dan deze snelle curry met extra veel groente op tafel.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook ze in 6 min. halfzacht (het eiwit is dan gestold en de dooier is nog zacht). Giet de eieren af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui en kruidenpasta 5 min. Voeg de bieten en kokosmelk toe. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken.
Voeg de laatste 3 min. de sugarsnaps toe.
Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden en verdeel de curry erover. Leg de eihelften erop en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
2 el arachideolie
300 g gesneden uien
70 g thaise rode currykruidenpasta
400 g geraspte bieten
400 ml kokosmelk
200 g verse sugarsnaps
600 g 1 minuut basmatirijst
Dit heb je nodig
magnetron