Stokbroodje met zalm en waterkers
Stokbroodje vis met kruidige curry-yoghurt voor een luxe lunch. Of neem 'm mee voor een fijne picknick.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kropsla. Was en droog de binnenste bladeren. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de waterkers. Meng de yoghurt met de curry, peper en eventueel zout.
Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en beleg de onderste helft achtereenvolgens met de sla, komkommer, zalm, het ei en de curry-yoghurt. Verdeel de waterkers erover en leg de bovenste helft van het brood erop. Druk aan en zet er met gelijke afstand satéprikkers in. Snijd het brood in gelijke stukken.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Stokbroodje met zalm en waterkers
Stokbroodje vis met kruidige curry-yoghurt voor een luxe lunch. Of neem 'm mee voor een fijne picknick.
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kropsla. Was en droog de binnenste bladeren. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de waterkers. Meng de yoghurt met de curry, peper en eventueel zout.
Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en beleg de onderste helft achtereenvolgens met de sla, komkommer, zalm, het ei en de curry-yoghurt. Verdeel de waterkers erover en leg de bovenste helft van het brood erop. Druk aan en zet er met gelijke afstand satéprikkers in. Snijd het brood in gelijke stukken.
bewaartip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
½ kropsla
½ komkommer
40 g waterkers
6 el Griekse yoghurt
1½ tl hot currypoeder
1 vers speltstokbrood
170 g wilde roze zalm in blik
Dit heb je nodig
satéprikkers