Stokbroodje met zalm en waterkers
bewaar
bewaar

Stokbroodje met zalm en waterkers

Stokbroodje vis met kruidige curry-yoghurt voor een luxe lunch. Of neem 'm mee voor een fijne picknick.

15 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kropsla. Was en droog de binnenste bladeren. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de waterkers. Meng de yoghurt met de curry, peper en eventueel zout.

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en beleg de onderste helft achtereenvolgens met de sla, komkommer, zalm, het ei en de curry-yoghurt. Verdeel de waterkers erover en leg de bovenste helft van het brood erop. Druk aan en zet er met gelijke afstand satéprikkers in. Snijd het brood in gelijke stukken.

bewaartipWil je het brood meenemen naar een picknick? Wikkel het zonder prikkers in aluminiumfolie of bakpapier (bijeen gebonden met keukentouw) en snijd nog niet door. Doe dit pas voor het serveren.
bewaartipJe kunt dit gerecht 1 uur van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Bewaar de curry-yoghurt apart. Schep vlak voor serveren op het brood.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stokbroodje met zalm en waterkers

Stokbroodje vis met kruidige curry-yoghurt voor een luxe lunch. Of neem 'm mee voor een fijne picknick.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig