Gebakken gnocchi met saliesaus
bewaar
bewaar

Gebakken gnocchi met saliesaus

Een keertje geen pasta maar wel zin in Italiaans? Ga voor gnocchi! Met knapperige groenten en een lekker sausje.

16 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de helft van de salie in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi en salie 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in blokjes. Kook de broccoli 2 min. in water met zout. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Voeg toe aan de gebakken spekjes en bak nog 5 min. mee. Voeg in de laatste 2 min. 2/3 van de broccoli toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Pureer de rest van de broccoli met de rest van de salie, de roomkaas en het kookvocht met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep de gnocchi en groenten door elkaar en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel de saus erover en serveer direct.

combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken gnocchi met saliesaus

Een keertje geen pasta maar wel zin in Italiaans? Ga voor gnocchi! Met knapperige groenten en een lekker sausje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig