Gebakken gnocchi met saliesaus
Een keertje geen pasta maar wel zin in Italiaans? Ga voor gnocchi! Met knapperige groenten en een lekker sausje.
Aan de slag
Snijd de helft van de salie in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi en salie 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in blokjes. Kook de broccoli 2 min. in water met zout. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Voeg toe aan de gebakken spekjes en bak nog 5 min. mee. Voeg in de laatste 2 min. 2/3 van de broccoli toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer de rest van de broccoli met de rest van de salie, de roomkaas en het kookvocht met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de gnocchi en groenten door elkaar en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel de saus erover en serveer direct.
Gebakken gnocchi met saliesaus
Een keertje geen pasta maar wel zin in Italiaans? Ga voor gnocchi! Met knapperige groenten en een lekker sausje.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
16 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de helft van de salie in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gnocchi en salie 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk van de broccoli en snijd in blokjes. Kook de broccoli 2 min. in water met zout. Giet af en vang 100 ml van het kookvocht op.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes. Voeg toe aan de gebakken spekjes en bak nog 5 min. mee. Voeg in de laatste 2 min. 2/3 van de broccoli toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pureer de rest van de broccoli met de rest van de salie, de roomkaas en het kookvocht met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de gnocchi en groenten door elkaar en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel de saus erover en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 takjes verse salie
4 el traditionele olijfolie
1 kg gnocchi
600 g broccoli
200 g magere gerookte spekreepjes
1 venkelknol
150 g kruiden-knoflookroomkaas
Dit heb je nodig
staafmixer