Sperziebonen met seroendeng
Met wat kokos, pinda's en sesamzaad veranderen doodgewone sperzieboontjes in een smaakvol bijgerecht. Lekker met rijst.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak de sperziebonen en het sesamzaad met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de seroendeng erdoor.
Sperziebonen met seroendeng
Met wat kokos, pinda's en sesamzaad veranderen doodgewone sperzieboontjes in een smaakvol bijgerecht. Lekker met rijst.
bijgerecht
null personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de sesamolie in een hapjespan en bak de sperziebonen en het sesamzaad met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de seroendeng erdoor.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g verse sperziebonen
2 el sesamolie
2 el sesamzaad
6 el seroendeng