Pulled beef met salsa en avocadopuree
Superzacht rundvlees in een Mexicaans stoofpotje: daar wil je wel een paar uur op wachten.
Aan de slag
Ontdooi het vlees, laat op kamertemperatuur komen en snijd in plakken van 2 cm. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak het vlees in delen op hoog vuur 4 min. Keer halverwege.
Snijd ondertussen 5 cm van de stelen van de koriander, bewaar de rest voor garnering. Houd een ½ teen knoflook achter en doe de rest, samen met de korianderstelen, 350 g tomaten en 2 uien in de keukenmachine. Maal fijn.
Neem het vlees uit de pan. Doe de tomatensaus, komijn, kaneel en oregano in de pan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Leg het vlees op de saus en schenk het bier en water erover. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes stoven. Neem na 2 uur het vlees uit de pan en laat de saus in ca. 30 min. inkoken. Trek ondertussen het vlees met 2 vorken in kleine stukjes uit elkaar en doe de pulled beef terug in de pan. Kook verder in tot het vocht bijna helemaal verdampt is en er een dikke saus overblijft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pers ondertussen de limoenen uit. Schil de winterpeen en schaaf met een dunschiller in lange linten. Meng de peenlinten met 1 el olie en gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd 350 g tomaten en de laatste ui in kleine blokjes. Meng met 2 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de achtergehouden knoflook fijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees tot puree en meng met de knoflook en 3 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de achtergehouden koriander grof en verdeel over het stoofvlees. Serveer het stoofvlees, de wortelsalade, tomatensalsa en avocadopuree in aparte schaaltjes.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pulled beef met salsa en avocadopuree
Superzacht rundvlees in een Mexicaans stoofpotje: daar wil je wel een paar uur op wachten.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Ontdooi het vlees, laat op kamertemperatuur komen en snijd in plakken van 2 cm. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak het vlees in delen op hoog vuur 4 min. Keer halverwege.
Snijd ondertussen 5 cm van de stelen van de koriander, bewaar de rest voor garnering. Houd een ½ teen knoflook achter en doe de rest, samen met de korianderstelen, 350 g tomaten en 2 uien in de keukenmachine. Maal fijn.
Neem het vlees uit de pan. Doe de tomatensaus, komijn, kaneel en oregano in de pan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Leg het vlees op de saus en schenk het bier en water erover. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes stoven. Neem na 2 uur het vlees uit de pan en laat de saus in ca. 30 min. inkoken. Trek ondertussen het vlees met 2 vorken in kleine stukjes uit elkaar en doe de pulled beef terug in de pan. Kook verder in tot het vocht bijna helemaal verdampt is en er een dikke saus overblijft. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pers ondertussen de limoenen uit. Schil de winterpeen en schaaf met een dunschiller in lange linten. Meng de peenlinten met 1 el olie en gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd 350 g tomaten en de laatste ui in kleine blokjes. Meng met 2 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de achtergehouden knoflook fijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees tot puree en meng met de knoflook en 3 el limoensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de achtergehouden koriander grof en verdeel over het stoofvlees. Serveer het stoofvlees, de wortelsalade, tomatensalsa en avocadopuree in aparte schaaltjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg sukade rundvlees
3 el traditionele olijfolie
15 g verse koriander
3 tenen knoflook
700 g trostomaten
3 rode uien
2 tl gemalen komijnzaad (djinten)
½ tl gemalen kaneel
1 el gedroogde oregano
330 ml Desperados (bier)
300 ml water
2 limoenen
300 g winterpeen
½ tl La Chinata gerookte paprikapoeder
2 avocado's
Dit heb je nodig
keukenmachine
dunschiller