Arepas gevuld met pittig draadjesvlees en ui
Arepas zijn in de koekenpan gebakken maïsbroodjes, die je zowel hartig als met een zoete vulling kunt eten. Wij vullen ze met een kruidig-pittige vleesvulling.
Aan de slag
Snijd de runderriblappen in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi met de gemalen komijn, paprikapoeder, espressopoeder en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Doe 1/3 in een kom. Schenk er het kokende water op en laat 3 min. staan. Giet af en schep om met de azijn. Verwarm de oven voor op 140 °C.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een ovenvaste braadpan en fruit de rest van de ui 3 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur hoger en voeg het vlees toe. Bak het vlees rondom 4 min. aan. Voeg 3 el sriracha, de tomatenblokjes en 400 ml koud water toe. Doe de deksel op de pan, neem van het vuur en zet ca. 4 uur in het midden van de oven. Neem het vlees uit de oven. Laat zonder deksel op het vuur nog 30 min. sudderen. Duw het vlees met een houten lepel uit elkaar tot draadjes.
Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het 500 ml koud water toe en kneed snel tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in zo veel gelijke porties als je nodig hebt en vorm er balletjes van. Reken 2 broodjes per persoon. Rol de balletjes met een deegroller of fles uit tot een ½ cm dikte. Bak 4 broodjes per keer in een koekenpan met 1 el olie op middelhoog vuur, of gebruik 2 koekenpannen tegelijk. Bak de maisbroodjes 10 min. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de cheddar.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in partjes. Snijd de arepa’s open als een envelopje. Vul met het draadjesvlees, de geraspte cheddar, uiringen en avocado. Besprenkel met wat sriracha.
Arepas gevuld met pittig draadjesvlees en ui
Arepas zijn in de koekenpan gebakken maïsbroodjes, die je zowel hartig als met een zoete vulling kunt eten. Wij vullen ze met een kruidig-pittige vleesvulling.
hoofdgerecht
null personen
905 kcal
45 min. bereiden
240 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de runderriblappen in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi met de gemalen komijn, paprikapoeder, espressopoeder en eventueel zout. Snijd de uien in halve ringen. Doe 1/3 in een kom. Schenk er het kokende water op en laat 3 min. staan. Giet af en schep om met de azijn. Verwarm de oven voor op 140 °C.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een ovenvaste braadpan en fruit de rest van de ui 3 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur hoger en voeg het vlees toe. Bak het vlees rondom 4 min. aan. Voeg 3 el sriracha, de tomatenblokjes en 400 ml koud water toe. Doe de deksel op de pan, neem van het vuur en zet ca. 4 uur in het midden van de oven. Neem het vlees uit de oven. Laat zonder deksel op het vuur nog 30 min. sudderen. Duw het vlees met een houten lepel uit elkaar tot draadjes.
Doe het maismeel en zout in een kom. Voeg al roerend het 500 ml koud water toe en kneed snel tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in zo veel gelijke porties als je nodig hebt en vorm er balletjes van. Reken 2 broodjes per persoon. Rol de balletjes met een deegroller of fles uit tot een ½ cm dikte. Bak 4 broodjes per keer in een koekenpan met 1 el olie op middelhoog vuur, of gebruik 2 koekenpannen tegelijk. Bak de maisbroodjes 10 min. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de cheddar.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in partjes. Snijd de arepa’s open als een envelopje. Vul met het draadjesvlees, de geraspte cheddar, uiringen en avocado. Besprenkel met wat sriracha.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g runderriblappen
1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
2 tl gerookte-paprikapoeder zoet
1 stick espressopoeder
5 uien
500 ml kokend water
3 el rodewijnazijn
4 el arachideolie
4 el sriracha hot chilisauce
400 g tomatenblokjes
900 ml koud water
330 g voorgekookt maismeel (Pan)
1 tl zout
150 g cheddar
1 avocado
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan
deegroller