Broodje veggieburger
Dagje geen vlees, maar wel zin in een burger? Deze vega-variant maak je met speltbrood én frisse tzatziki.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water af in een vergiet en laat uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Rasp de kaas.
Doe de kikkererwten, kruiden, kaas en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke pasta. Voeg het gehakt toe en geef nog een paar korte pulsen met de staafmixer.
Vorm met vochtige handen 4 ballen van het kikkererwtenmengsel. Druk plat tot hamburgers. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Neem de burgers uit de oven. Besmeer de sneetjes brood met de tzatziki. Beleg 4 sneetjes brood achtereenvolgens met wat sla, tomaat en een burger. Dek af met de rest van de sneetjes brood. Serveer de rest van de tzatziki erbij.
Broodje veggieburger
Dagje geen vlees, maar wel zin in een burger? Deze vega-variant maak je met speltbrood én frisse tzatziki.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water af in een vergiet en laat uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Rasp de kaas.
Doe de kikkererwten, kruiden, kaas en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke pasta. Voeg het gehakt toe en geef nog een paar korte pulsen met de staafmixer.
Vorm met vochtige handen 4 ballen van het kikkererwtenmengsel. Druk plat tot hamburgers. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Neem de burgers uit de oven. Besmeer de sneetjes brood met de tzatziki. Beleg 4 sneetjes brood achtereenvolgens met wat sla, tomaat en een burger. Dek af met de rest van de sneetjes brood. Serveer de rest van de tzatziki erbij.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kikkererwten in blik
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
100 g oude kaas
2 tenen knoflook
180 g vega fijngehakt
2 el traditionele olijfolie
2 tomaten
8 sneetjes speltbrood
300 g koelverse tzatziki
8 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
staafmixer met beker
bakpapier