Linzenburger
Met linzen, biet en kaas. Zo gezond kan een burger dus ook!
Aan de slag
Breng de linzen met het water en zout aan de kook. Draai het vuur laag, dek af en kook 30 min. tot de linzen beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen. Doe de linzen, het fijngehakt, de kaas en tahin in de keukenmachine en maal grof. Snijd de peterselie grof en maal door het mengsel. Bestuif je handen met wat bloem en vorm burgers van het linzenmengsel (1 per persoon). Wentel ze door de bloem en klop overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.
Schil de gekookte bieten en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de Italiaanse bollen. Verhit de grillpan en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Bestrijk de broodhelften met de mayonaise en beleg de onderkanten met de sla, plakjes biet en een burger. Leg de bovenkanten erop.
Linzenburger
Met linzen, biet en kaas. Zo gezond kan een burger dus ook!
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng de linzen met het water en zout aan de kook. Draai het vuur laag, dek af en kook 30 min. tot de linzen beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen. Doe de linzen, het fijngehakt, de kaas en tahin in de keukenmachine en maal grof. Snijd de peterselie grof en maal door het mengsel. Bestuif je handen met wat bloem en vorm burgers van het linzenmengsel (1 per persoon). Wentel ze door de bloem en klop overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.
Schil de gekookte bieten en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de Italiaanse bollen. Verhit de grillpan en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Bestrijk de broodhelften met de mayonaise en beleg de onderkanten met de sla, plakjes biet en een burger. Leg de bovenkanten erop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gedroogde linzen dupuis
400 ml kraanwater
175 g vega fijngehakt
100 g belegen kaas
1 el tahin sesampasta
20 g verse platte peterselie
50 g tarwebloem
4 el arachideolie
250 g gekookte bieten
4 Italiaanse bollen
4 el citroenmayonaise
8 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
keukenmachine
grillpan