Linzenbolognese
bewaar
bewaar

Linzenbolognese

Deze Italiaanse klassieker is zonder vlees nét zo lekker.

30 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Doe de linzen met het water en de helft van de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Snijd de rest van de knoflook fijn. Rasp de kaas. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de bleekselderij en winterpeen toe en bak 5 min. mee. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Giet de linzen af en verwijder de knoflook. Voeg de linzen toe aan de tomatensaus en warm nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.

bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid saus. Laat afkoelen en doe in afsluitbare plastic bak. Bewaar de saus max. 2 maanden in de vriezer. Ook lekker met rijst, quinoa of farro.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzenbolognese

Deze Italiaanse klassieker is zonder vlees nét zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig