Linzenbolognese
Deze Italiaanse klassieker is zonder vlees nét zo lekker.
Aan de slag
Doe de linzen met het water en de helft van de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Snijd de rest van de knoflook fijn. Rasp de kaas. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de bleekselderij en winterpeen toe en bak 5 min. mee. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de linzen af en verwijder de knoflook. Voeg de linzen toe aan de tomatensaus en warm nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Linzenbolognese
Deze Italiaanse klassieker is zonder vlees nét zo lekker.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de linzen met het water en de helft van de knoflook in een steelpan en breng aan de kook. Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Snijd de rest van de knoflook fijn. Rasp de kaas. Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de bleekselderij en winterpeen toe en bak 5 min. mee. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de linzen af en verwijder de knoflook. Voeg de linzen toe aan de tomatensaus en warm nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g Smaakt dupuis-linzen
600 ml kraanwater
2 tenen knoflook
1 ui
75 g Parmigiano Reggiano
3 stengels bleekselderij
200 g winterpeen
3 el traditionele olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
100 ml droge witte wijn
400 g tomatenblokjes
300 g spaghetti