'Mexicaans' stoofvlees met bonen
bewaar
bewaar

'Mexicaans' stoofvlees met bonen

Eters vanavond? Zet het vlees 's middags in de oven, dan kan het 's avonds zo, hup, op tafel. Geïnspireerd door barbacoa.

30 min. bereiden / 4 uur oventijd

licht pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de chorizo in stukjes en bak in de vuurvaste braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de ui in ringen. Voeg toe aan de chorizo en bak nog 10 min.

Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 x 2 cm en doe in een kom. Voeg de Al-Andalus, tabasco, oregano, bloem en het zout toe en schep om. Voeg toe aan de chorizo, zet het vuur middelhoog en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Doe de deksel op de pan en zet in het midden van de oven. Laat ca. 4 uur stoven.

Neem de pan uit de oven en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar tot draadjes. Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan het vlees. Warm op laag vuur nog 10 min. door. Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het stoofvlees met de taco’s.

combinatietipLekker met salsa.
achtergrondinfoBarbacoa heeft veel betekenissen, maar meest bekend is de Mexicaanse variant; gestoofd vlees. Ook hiervan zijn ontzettend veel variaties. In principe is het een vleesgerecht, meestal van geit, lam of rundvlees. In grote delen van Mexico wordt het in een gat in de grond bereid. Onderin het gat gaan hete kolen, daarboven het vlees, verpakt in bladeren in een pot, en daarboven vaak ook nog ingewanden. Het gat wordt hermetisch gesloten. De volgende dag is het vlees een feestmaal geworden. Op veel plekken wordt het vlees ook in een pan bereid, het gaat erom dat het langzaam gegaard wordt. Barbacoa wordt meestal geserveerd met taco’s.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Mexicaans' stoofvlees met bonen

Eters vanavond? Zet het vlees 's middags in de oven, dan kan het 's avonds zo, hup, op tafel. Geïnspireerd door barbacoa.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig