Dukkah van Nadia en Merijn
bewaar
bewaar

Dukkah van Nadia en Merijn

Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.

10 min. bereiden / 8 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Spreid de amandelen, het sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, venkelzaad en de gedroogde oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ca. 8 min. in de oven, tot de noten en specerijen gaan geuren. Schep tussendoor even om.

Stamp de geroosterde ingrediënten grof in de vijzel. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Roer op het laatst het sesamzaad en 1 el sinaasappelrasp door de dukkah.

combinatietipLekker met koshari. Kijk voor het recept elders op deze site.
bewaartipBewaar de dukkah maximaal 3 maanden in een afgesloten pot.

Nadia en Merijn - koshari met dukkah

Instructievideo - 07:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Dukkah van Nadia en Merijn

Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig