Dukkah van Nadia en Merijn
Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Spreid de amandelen, het sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, venkelzaad en de gedroogde oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ca. 8 min. in de oven, tot de noten en specerijen gaan geuren. Schep tussendoor even om.
Stamp de geroosterde ingrediënten grof in de vijzel. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Roer op het laatst het sesamzaad en 1 el sinaasappelrasp door de dukkah.
Nadia en Merijn - koshari met dukkah
Instructievideo - 07:00 min.
Dukkah van Nadia en Merijn
Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.
bijgerecht
null personen
75 kcal
10 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Spreid de amandelen, het sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, venkelzaad en de gedroogde oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ca. 8 min. in de oven, tot de noten en specerijen gaan geuren. Schep tussendoor even om.
Stamp de geroosterde ingrediënten grof in de vijzel. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Roer op het laatst het sesamzaad en 1 el sinaasappelrasp door de dukkah.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten geroosterde amandelen
4 el geroosterde sesamzaadjes
2 el korianderzaad
2 el komijnzaad
1 el anijszaad
1 el venkelzaad
1 el gedroogde oregano
1 medium handsinaasappel
Dit heb je nodig
vijzel