Runderchipolataworstjes met knolselderijpuree
Dit is niet zomaar puree: hij is een tikkie zoet en héérlijk romig.
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukjes van 2 x 2 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Kook de knolselderij en knoflook, peper en eventueel zout in ruim water in 20 min. gaar.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe aan de knolselderij.
Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snijd in dunne partjes. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes. Haal de blaadjes van de sla los en snijd in de lengte in reepjes. Meng met de dressing in een grote kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Giet de knolselderij en bonen af. Voeg de melk en boter toe en pureer met de staafmixer tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree, salade en worstjes over de borden.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Runderchipolataworstjes met knolselderijpuree
Dit is niet zomaar puree: hij is een tikkie zoet en héérlijk romig.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukjes van 2 x 2 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Kook de knolselderij en knoflook, peper en eventueel zout in ruim water in 20 min. gaar.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe aan de knolselderij.
Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snijd in dunne partjes. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes. Haal de blaadjes van de sla los en snijd in de lengte in reepjes. Meng met de dressing in een grote kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Giet de knolselderij en bonen af. Voeg de melk en boter toe en pureer met de staafmixer tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree, salade en worstjes over de borden.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
2 tenen knoflook
400 g cannellinibonen in blik
250 g trostomaten
1 groene paprika
4 babyromainesla
120 ml honing-mosterddressing
450 g runderchipolata
50 ml halfvolle melk
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer