Zomerse chili con carne
Supersnelle 15-minuten-chili met cannellinibonen en ham.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 4 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.
Snijd de ham in reepjes en de paprika's in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 3 min. mee.
Doe ondertussen allen bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de tomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel en verwarm nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Chili con carne
Instructievideo - 02:06 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zomerse chili con carne
Supersnelle 15-minuten-chili met cannellinibonen en ham.
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 4 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.
Snijd de ham in reepjes en de paprika's in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 3 min. mee.
Doe ondertussen allen bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de tomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel en verwarm nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
75 g zongedroogde tomaten in olie
2½ tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
100 g Coburger ham
2 groene paprika's
800 g limabonen in blik
600 g cannellinibonen in blik
200 g Tasty Tom trostomaten