Enchilada's met zomerse chili con carne
Wraps gevuld met chili con carne: heerlijk uit de oven, onder een laag knapperige kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode en gele paprika in repen en van de groene in blokjes. Snijd de ham in reepjes.
Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de ham en groene paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee. Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes.
Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de rode en gele paprikarepen 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de paprikarepen en chili con carne over de wraps. Rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven. Serveer de enchilada’s met de salsasaus.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Enchilada's met zomerse chili con carne
Wraps gevuld met chili con carne: heerlijk uit de oven, onder een laag knapperige kaas.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode en gele paprika in repen en van de groene in blokjes. Snijd de ham in reepjes.
Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de ham en groene paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee. Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes.
Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de rode en gele paprikarepen 6 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de paprikarepen en chili con carne over de wraps. Rol de wraps op en leg ze in de ovenschaal. Strooi de kaas erover en bak ca. 15 min. in de oven. Serveer de enchilada’s met de salsasaus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1½ teen knoflook
1 zak paprikamix
100 g coburgerham
2½ tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
800 g limabonen in blik
600 g cannellinibonen in blik
75 g zongedroogde tomaten in olie
3 Tasty Tom trostomaten
1 el traditionele olijfolie
8 meergranen tortillawraps
150 g gemalen belegen geitenkaas 50+
300 g salsasaus mild
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)